FM Autoszerviz favicon – kicsi

Lengéscsillapító és rugó csere

Foglaljon időpontot szervizünkbe !

Rugók és lengéscsillapítók

A rugók a jármű azon alkatrészei, melyek ténylegesen felveszik az úthibákból keletkező erőhatásokat, azokat rugalmas energiaként eltárolják, ám azt le is adják kirugózás formájában.

Ha nem csillapítanánk ezen kirugózásokat, akkor periódikusan ismétlődnének, amíg le nem adná a rugó az összes felvett energiáját. Azért, hogy ezt az energiát minél hamarabb leadja a rugó, szükség van a lengés csillapítóra. A lengéscsillapító a rugó mozgási energiáját alakítja át – folyadéksúrlódás útján – hőenergiává.

Azért fontos, hogy a rugó ne tudjon a szükségesnél többször kilengést végezni, mert olyankor a kerék elhagyja az út felületet és megszűnhet a fizikai kapcsolat (súrlódás) az abroncs és az úttest között.

Ha ez bekövetkezik, akkor kanyarban nincs meg az az erő, mely az úttesten tartaná a járművet. Ekkor sodródik le az útról a jármű. Fékezéskor egy kilengő kerék kevés időt tölt az útfelülettel kapcsolatban és a fékút sokszorosára nő.

lengescsillapito 3
lengescsillapito 4

Rugók és lengéscsillapítók szerves együttműködése

A járművek egyes egységei szoros együttműködésben dolgoznak, mint az emberi szervezet. Ha valamely egység hibásan működik, az minden bizonnyal hatással van a többire is.

A biztonságos közlekedés elengedhetetlen hozzávalója a jó lengéscsillapítók és rugók megléte.

A rugók meghibásodásai egyértelműek. Általában fáradásos törés keletkezik, vagy ha nem is törik, de a jármű has magassága csökken.

A lengés csillapítóknak több hiba jelenségei ismeretesek. A legegyszerűbb esetben, tömítetlenségi probléma merül fel. Melyet általában a szakadt porvédők miatt bekerülő kosz okoz.

Előfordulhat, hogy nincs szivárgás, mégsem jó a csillapítás. Ekkor belső kopás miatt van tömítetlenség a különböző munkaterek között.

Minden esetben csak párban szabad cserélni a rugókat is, és a lengéscsillapítókat is!

Bízza szakképzett kollégáinkra ezt a veszélyes műveletet!

Rugók és lengéscsillapítók cseréjéhez célszerszámok szükségesek, melyek megléte esetén is veszélyes művelet, mivel a rugókat összehúzott állapotban lehet szerelni. Az összehúzott rugóban hatalmas energia raktározódik, mely komoly sérüléseket tud okozni, ha elszabadul. Csak szakember végezheti!

Rendelkezünk ezen alkatrészek szakszerű cseréjéhez szükséges célszerszámokkal.

lengescsillapito 4 1

Miért válasszon minket?

Márka független szervizelés

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk mindenféle gépjárműtípus javításában.

Gyors és hatékony munkavégzés

Elkötelezettek vagyunk a gyors munkavégzés mellett, miközben nem engedünk a minőségből.

Ügyfélorientált szemlélet

Figyelünk az ügyfelek igényeire, és igyekszünk személyre szabott megoldásokat kínálni.

Ügyfeleink visszajelzései

Segíthetünk?

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot
az alábbi elérhetőségeinken.

Üzenet küldés

FM Autoszerviz favicon – kicsi

Elérhetőségeink

Donec at tellus lacinia, iaculis enim scelerisque, tincidunt velit. Suspendisse lacinia est magna, non consectetur neque sollicitudin rutrum. Sed sit amet nibh vehicula, tempor magna nec, cursus odio. Aliquam vitae cursus est, a commodo ex. Nunc dignissim semper nulla et feugiat. Phasellus aliquam consequat porttito

Contact Us:

Unit 9, Manor Industrial Estate, Lower Wash Lane, Warrington, WA4