FM Autoszerviz favicon – kicsi

Futómű állítás

Foglaljon időpontot szervizünkbe !

A futómű karbantartás kulcsfontosságú

A járművek futóműve hivatott felvenni a haladás közbeni egyenetlenségek okozta erőhatásokat, ezzel védve a benne utazók egészségét.

A futóműre is igaz, hogy ha egyik alkatrésze meghibásodik és úgy üzemeltetik, akkor a fellépő erőhatások nem tervezetten oszlanak el és a hibás alkatrész perifériájában a többi alkatrész túlzottan dolgozik. Ezen alkatrészek idő előtt tönkre fognak menni.

Fontos, hogy az észlelt meghibásodott alkatrészeket –melyeket kopogó hang, nyöszörgés, nehézkes úttartás jellemez- minél hamarabb kicseréljük. Ezzel az előzékeny karbantartással érhető el, hogy a járműre költött összeg minimalizálható legyen.

Futomu allitas
Futomu allitas 1

Precíz futómű állítás

Fontos tudni, hogy állítani csak tökéletes állapotban lévő futóművön, gyári, vagy azzal váltóméretű abroncsokkal lehet.

Modern, bluetooth rendszerű, rendszeresen újra kalibrált, a formula verseny sorozatokban is alkalmazott FACEP márkájú lézeres berendezést használunk. Ennek a berendezésnek az előnye, hogy rendkívül gyors a futómű geometriának a bemérési ideje, tudatosan választottuk, hogy az átvizsgálás során ezt a műveletet is elvégezzük! Másik előnye, hogy a mérő fejeket nem kell fel erősíteni a keréktárcsára, melyek akár több százezer forintos, polírozott tárcsák is lehetnek és igen sérülékenyek. Az általunk használt berendezés mérő fejei úgy lettek kialakítva, hogy az abroncs külső átmérőjén kapaszkodjanak, valamint az abroncs oldalának támaszkodjanak, elkerülve ezzel a tárcsára való szorítást és az esetleges karcokat.

Futómű beállítás a legmodernebb technológiával

A futómű állítás menete azzal kezdődik, hogy a járművet beállítjuk OMCN ollós emelőre, melybe be vannak építve azon szabad mozgású zsámolyok, melyek szükségesek a helyes beállításhoz.

Átvizsgálást követően beállítjuk az előírt keréknyomásokat és felhelyezzük a mérőfejeket.

Miután bevittük a jármű adatait és rögzítettük a fékpedált és a kormányközepet, a műszer beméri a futómű geometriáját. Többek között kerékdőlést, után futást, összetartást a hátsó és a mellső futóműveken. A hátsó futómű beállításával kezdünk, melyet a mellső futómű állítása követ. Miután minden értéket beállítottunk, a mérőberendezés eltárolja a mérést, valamint nyomtat nekünk egy példányt, melyen megjeleníti a mérés előtti és a mérés utáni értékeket.

Futomu allitas kep 2

Miért válasszon minket?

Márka független szervizelés

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk mindenféle gépjárműtípus javításában.

Gyors és hatékony munkavégzés

Elkötelezettek vagyunk a gyors munkavégzés mellett, miközben nem engedünk a minőségből.

Ügyfélorientált szemlélet

Figyelünk az ügyfelek igényeire, és igyekszünk személyre szabott megoldásokat kínálni.

Ügyfeleink visszajelzései

Segíthetünk?

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot
az alábbi elérhetőségeinken.

Üzenet küldés

FM Autoszerviz favicon – kicsi

Elérhetőségeink

Donec at tellus lacinia, iaculis enim scelerisque, tincidunt velit. Suspendisse lacinia est magna, non consectetur neque sollicitudin rutrum. Sed sit amet nibh vehicula, tempor magna nec, cursus odio. Aliquam vitae cursus est, a commodo ex. Nunc dignissim semper nulla et feugiat. Phasellus aliquam consequat porttito

Contact Us:

Unit 9, Manor Industrial Estate, Lower Wash Lane, Warrington, WA4