Futómű javítás

A futómű kifogástalan állapota elengedhetetlen ahhoz, hogy autónk menet közbeni viselkedése – kanyarban, egyenesben, fékezéskor, rossz minőségű útszakaszon haladáskor az úttartása – biztonságos, irányítható legyen.

A kormány mechanika és futómű bármely alkatrészének játéka esetén fékezéskor és gázadáskor vibrálás, irányváltás, koppanás, bizonytalan úttartás érzékelhető.

A futómű és kormány mechanika mozgást végző alkatrészei egymáshoz képest elfordulnak, lengő mozgást végeznek. Ezek lehetnek kerékcsapágyak, gömbfejek, gumi szilentek, melyek felveszik és csillapítják az úttestről érkező erőhatásokat. Cserébe elhasználódnak és rájuk jellemző, előbb említett tüneteket okoznak.

A rossz futómű miatt rendellenesen kophatnak a gumiabroncsok, mivel a kerekek a futóműalkatrészek játéka miatt nem maradnak a beállított pozíciójukban, hanem a játék tartományán belül mozognak. Négy új abroncs ára sokkal több, mint azon alkatrészek ára, melyek a rendellenes kopást okozták és a futómű állítás összesen.

A futómű és kormány mechanika alkatrészeinek cseréjéhez célszerszámok szükségesek, melyekkel felszereltük műhelyünket, hogy szakszerűen, gyorsan cserélhessük őket. Ilyen pl a 30tonnás hidraulikus prés, melynek segítségével a gumi szilenteket és a kerékcsapágyakat préseljük ki-be a helyükre.

Kérjen ajánlatot kollégánktól!

Árainkról és a munkaidő szükségletről az Árak menüpont alatt tájékozódhat!