Motordiagnosztika

Óhatatlan, hogy manapság szembekerüljünk világító hibajelző lámpákkal. Ezért beszereztünk egy AVL típusú diagnosztikai berendezést, valamint egy BOSCH KTS590-es berendezést mellyel gépjárművek hibatárainak tartalmát tudjuk kiolvasni és törölni, valamint egyes esetekben valós értékeket tudunk olvasni, illetve beavatkozó szerveket tudunk tesztelni, érzékelőket tudunk vizsgálni nem csak a motormenedzsment, hanem a komfortelektronika, menet-stabilizáló és légzsák rendszereknél is.

A diagnosztikai hibakódok önmagukban nem látnak el minket direkt információval, nem lehet azonnali következtetést levonni a hiba okát illetően. A hibakód egy valóságos kód, melynek értelmezését adatbázisokból lehet kinyerni. Mi a HaynesPro, AutoData és a BOSCH adatbázisait használjuk, melyek segítségével lokalizálni tudjuk a hibaforrást és a megadott mérési utasításokat követve igazolni tudjuk a hiba meglétét, forrását, felelősét. A diagnosztika a hibakód kiolvasásig és annak értelmezéséig behatárolható munkafolyamat, mely általában 30-60 percen belül teljesíthető.diag

A mérési munkafolyamat – mellyel igazolni tudjuk, hogy a feltételezett alkatrész a hibás – már változatosabb és munkaidő igénye nem határozható meg előre, csak a hibatár olvasás, hibakód értelmezés után közelíthető. Ebből következik, hogy akinek hibadiagnosztikára van szüksége, bizony hosszabb idővel kell számoljon. Ez lehet egy óra, de akár egy-két nap is. Ez a mérési pontok számától, a mérési jegyzőkönyv terjedelmétől függ.

Árainkról és a munkaidő szükségletről az Árak menüpont alatt tájékozódhat!