Márka független szervizelés: autószervíz Budapest

Vállaljuk személy- és kisteher, valamint még garanciális gépjárművek márka független szervizelését. Szervizelésre időpontot online időpontfoglalón keresztül és telefonon lehet kérni

A gépjárművek kenőanyagjainak, folyadékjainak, szűrőinek cseréjét, futómű, fék alkatrészek cseréjét, beállítását vadonatúj gépekkel, nagy precizitással, legjobb tudásunk szerint végezzük.

Vállaljuk személy- és kisteher gépjárművek vizsgára való felkészítését vizsgáztatással (mely nem helyben történik)

A legtöbb ember bizalmi alapon választ szervizt. Küldetésünk egyik célja, megmutatni ügyfeleinknek, hogy mi vagyunk az a szerviz, mely számára fontos, hogy ügyfelei autói jó állapotban legyenek tartva.

Sokan bizalmatlanok a beépített alkatrészek minőségét illetően. Az általunk beépített alkatrészekre egy év gyártói garancia érvényesíthető, munkánkra pedig fél év garanciát vállalunk.

Minden nálunk karbantartott autóhoz adunk egy szervizfüzetet, melyben gyűjtjük az autó javítási történetét, átvizsgálási lapjait. Ezek az információk különösen eladáskor jönnek jól, de egy-egy évre visszatekinthető az autóra költött összeg.

Javítás előtt átvizsgáljuk a járműveket. Az átvizsgálási jegyzőkönyvet javítási ajánlattal adjuk át az Ügyfél részére. Egyeztetett időpontban az Ügyfél érkezésekor a beépítendő alkatrészek már raktárunkban várakoznak, így a javítás ideje minimalizálható és akár megvárható.

Kérjen ajánlatot kollégánktól!

Árainkról és a munkaidő szükségletről az Árak menüpont alatt tájékozódhat!

autószervíz budapest 10. kerület

Autószervíz Budapest 10. kerület:

autószervizek – Fejlődés történet

A hazai autószervizek változásai remekül megfigyelhetők. A kezdetet a hajdani AFIT-ok jelentették, és néhány magán kézben lévő műhely.

Kezdjünk szó magyarázattal! A fent említett betűszó az Autófenntartó Autóipari Tröszt kifejezést takarja, a tröszt pedig vállalatok csoportját jelenti. A tröszt az angolból került a magyar nyelvbe. A szerviz szavunk idevágó jelentése javító szakműhely, ez pedig az angol service szóból származik. Ennek az eredete a latinban keresendő, a jelentése sokat mondó: szolgál, szolga.

autószervíz budapest 10. kerület

autószervíz budapest 10. kerület

A rendszerváltásig, az AFIT országos lefedettségű hálózata biztosította a magán autósoknak az autók szervizelését és a karbantartását. Ezt kiegészítette néhány állami vállalat személyautó javítási tevékenysége és a maszek műhelyek. Az utóbbiakat, leginkább magánvállalkozásoknak lehetne magyarítani.

A hajdani autószervizek dolga nem volt túlzottan nehéz, mert néhány autómárka, nem túl széles típus választékát kellett javítaniuk. Az akkori autókban az elektronikát, csak az elektronikus gyújtás képviselte. Ugyanis a műszaki megoldások nagy részét anno mechanikus módon oldották meg. A specializálódás már akkor elkezdődött, pl. néhány maszek arra áll rá, hogy az új Daciákat szétszedte és összerakta, így csinált használható autót belőlük.

Az 1989-es rendszerváltást előtt már kezdtek hazánkba beszivárogni a nyugati autók, ezeknek a száma robbanásszerűen emelkedett a szocializmus megszűnését követően. Ekkor megjelentek a vezérképviseletek, amelyek az autószalonok nyitásával párhuzamosan elkezdték a márkaszervizeket is működtetni.

Itt lépett be a képzés, a szerelők ekkor már rendszeres oktatásban részesültek. A másik fontos területet, a célszerszámokkal történő ellátottság jelentette.

Az autógyárak jó ideje úgy terveznek autókat, hogy a független műhelyek munkáját és az otthoni javítást alaposan megnehezítsék. Ezért a legtöbb alkatrész szétszedéséhez különleges szerszám és szaktudás szükséges, amit – érthető módon – igyekeznek megőrizni a hálózatuknak. Így próbálják magukhoz kötni a garanciális időszakon túl is az autó tulajdonosokat.

A specializálódás nem csak az orvosi szakmában, hanem az élet szinte minden területén előretör. Ma már elég kevés olyan független műhelyt találni, amely minden típust elvállal. Ezek leginkább a kisebb javításokkal foglalkozó műhelyek, ahol futómű, fék, kipufogó javításokra és olajcserékre álltak rá. Ezekben a pár óra alatt elvégezhető munkákban nagyon jók és hatékonyak.

A szakosodás egyik fajtája, hogy egyes autószervizek a német prémium márkákkal foglalkoznak. Van aki egy prémium márkára állt rá, még mások egy vállalatcsoport termékeire szakosodtak.
Ezen a téren a szaktudás létfontosságú, ami nem csak a javítási kézikönyveket és a célszerszámokat jelenti. Létfontosságú a diagnosztikai berendezések megléte, amelyek nélkül ”félkarú óriás” az autószervizt működtető vállalkozás.

A jövő elég izgalmas, pontosabban fogalmazva: a távolabbi jövő. Ennek az oka, hogy az autó, autóipar és az autókereskedelem, a történetének a legnagyobb változása előtt áll.

Már nem csak a Teslánál, hanem sok új típusnál is megoldott az autó programjainak a távoli frissítése. Ezért nem szükséges az autószervizbe fáradnia a tulajdonosnak. A távolabbi jövőt az festi feketére, ha komolyan elterjednek a kevesebb alkatrészből álló, a maiaknál jóval megbízhatóbb és minimális karbantartást igénylő elektromos autók. Ezek tulajdonosai leginkább a karambolos javítások miatt fogják felkeresni az autószervizeket. Esetleg később, idős használt autóként szorulnak majd komolyabb javításokra.

Márkafüggetlen autószerviz Budapest 10. kerület